Diverse

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar maxim 24h minim 30 minute. Dupa el se prajeste si apoi se scoate pe servete de bucatarie sa se scurga de grasime.2.Morcovul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt, ardeiul se taie bucatele medii, iar ciupercile se curata si se taie fe

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Ingrediente

  • 600-700gr piept pui1 ardei gras rosu1 ardei gras galben1 morcov5 fire ceapa verde/1 ceapa mare250 gr ciuperci/1 conserva ciuperci1 ananas mic/1 conserva ananas1 ou1 lingura amidon alimentargarnitura:1/2 cana orezcurry, sare, pipersos:1 lingura amidon alimentar4 linguri zahar3 linguri otet din vin/de orez4 linguri sos de soia1 lingura ulei (porumb)4 linguri pasta de tomate/ketchup4 linguri apa/suc de la conserva de ananas

Mod de preparare

  • 1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar maxim 24h minim 30 minute. Dupa el se prajeste si apoi se scoate pe servete de bucatarie sa se scurga de grasime.2.Morcovul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt, ardeiul se taie bucatele medii, iar ciupercile se curata si se taie feliute. Nu vrem sa taiem legumele foarte merunt pentru ca dorim da fie aspectuoase.3.Pentru a prepara sosul dulce acrisor dizolvam 1 lingura de amidon alimentar in 4 linguri de apa/zeama de la conserva de ananas, punem 4 linguri de zahar, 3 linguri de otet, 4 linguri sos de soia, 1 lingura ulei (preferabil de porumb), 4 linguri de pasta de tomate si amestecam pana dizolvam zaharul.4.Legumele se calesc in putin ulei, dupa care se pune pieptul de pui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce acrisor. Nu gatim prea mult legumele intrucat dorim sa le pastram putin tari, nu crude sau moi.5.Garnitura va fi orezul fiert simplu cu condimente: sare, piper si curry.POFTA BUNA!!!

Share