Pui

Pui aromat

un gust aromat dulce acrisor

 se spala pulpele de pui cu apa rece  se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu zeama de la  o portocala .se lasa la macerat cel putin 2 ore . in timpul asta am dat pe razatoarea mica merele si gutuia si le-am tras putin la tigaie impreuna cu usturoiul si putin ulei , se aseaza pulpele in  tava (cu tot cu zeama de portocale)se adauga ghimbir -de preferinta proaspat

Pui aromat


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • pulpe de pui (in functie de nr de persoane )

  • 1 gutie

  • 1-2 mere

  • ghimbir

  • 2 portocala

  • 2-3 rosii

  • 3-4 carei usturoi

  • sare ,piper

Mod de preparare

  •  se spala pulpele de pui cu apa rece  se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu zeama de la  o portocala .se lasa la macerat cel putin 2 ore . in timpul asta am dat pe razatoarea mica merele si gutuia si le-am tras putin la tigaie impreuna cu usturoiul si putin ulei , se aseaza pulpele in  tava (cu tot cu zeama de portocale)se adauga ghimbir -de preferinta proaspat- se taie felii a 2 portocala deasupra si printre pulpe si se dau la cuptor  pt 15-20 min .apoi se adauga sosul de gutui si mere si se lasa pana se rumenesc .

    garnitura am avut cartofi copti

Share