Dulciuri

Pufoshenia -Savarine ( by corina)

Aluat savarine:

se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar,se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva

se bate bine oul cu un praf de sare,se adauga uleiul,laptele amestecat cu drojdia si faina,se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 min acoperit cu un prosop

se preincalzeste cuptorul la 170 grade

se

Pufoshenia -Savarine ( by corina)


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 ml lapte

  • 250 g faina

  • 1 ou

  • 15 g drojdie

  • 2 linguri zahar

  • 3 linguri ulei

  • un praf de sare

  • 200 ml frisca

  • 200 ml apa

  • 50 g zahar

Mod de preparare

  • Aluat savarine:

    se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar,se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva

    se bate bine oul cu un praf de sare,se adauga uleiul,laptele amestecat cu drojdia si faina,se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 min acoperit cu un prosop

    se preincalzeste cuptorul la 170 grade

    se pune cate o lingura si jumatate in forma(unse si tapetate)

    se mai lasa 10 min si se coc cca 30 min sau pana se rumenesc

    se fierbe apa cu zaharul cca 5 min

    frisca se bate bine

    dupa ce s-au racit se intorc savarinele cu susul in jos,se taie usor un capacel dar nu de tot,se insiropeaza bine si se umplu cu frisca

    Delicioasa aceasta reteta de savarine

Share