Conserve

Prune marinate cu usturoi

Prune gustoase si murate pentru a da un gust deosebit unei fripturi delicioase!

Se spala bine prunele, se curata de samburi, apoi se cresteaza intr-o parte,fara a se desprinde in doua,astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele.. Se pune apa la fiert cu toate ingredientele; apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi i

Prune marinate cu usturoi


Portii

2

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 500 gr prune

  • 20 catei usturoi

  • 200 gr zahar

  • 50 ml otet de vin alb

  • 4 buc cuisoare

  • 3 buc ienibahar

  • 400 ml apa

  • 5 gr sare

Mod de preparare

  • Se spala bine prunele, se curata de samburi, apoi se cresteaza intr-o parte,fara a se desprinde in doua,astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele.
  • Se pune apa la fiert cu toate ingredientele; apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi in clocot si iarasi turnam peste prunele umplute cu usturoi din borcane. Lasam sa se raceasca si din nou scurgem amestecul, il dam in clocot si turnam fierbinte, dar acum infiletam capacele bine.
  • Acoperim cu un prosop gros si lasam sa raceasca in voie apoi depozitam la rece. Este o garnitura perfecta pentru o friptura de pasare, preparata la gratar sau cuptor! Delicios!

Share