Deserturi

profiterol cu lamaie

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt 15 minute.la urma trebuie sa ramana 110 ml sirop,pe care il strecuram.laptele cu coaja de la 2 lamai se pune la fiert.Se bat galbenusurile cu restul de zahar,se adauga faina,mixand bine.Se toarna putin cate putin laptele fierbinte,apoi se pune din nou pe foc si se lasa pana se ingroasa amestecand cont

profiterol cu lamaie

Ingrediente

  • 20 choux medii1/2 Litru lapte5 galbenusuri4 lamai50 g faina200g zahar2 lg zahar pudra300 ml frisca

Mod de preparare

  • Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt 15 minute.la urma trebuie sa ramana 110 ml sirop,pe care il strecuram.laptele cu coaja de la 2 lamai se pune la fiert.Se bat galbenusurile cu restul de zahar,se adauga faina,mixand bine.Se toarna putin cate putin laptele fierbinte,apoi se pune din nou pe foc si se lasa pana se ingroasa amestecand continuu.Cu 3/4 din crema umplem gogoselile,iar in restul punem siropul caldut,amestecam,lasam sa se raceasca si la urma punem frisca batuta cu zaharul pudra.Umplem gogoselele cu crema si cu ajutorul a doua linguri le trecem prin amestecul de crema cu frisca.punem pe platou in forma de piramida.

Share