Retete de prajituri

Profiterol cu îngheţată

1. Se pun pe foc laptele, cu un praf de sare, şi untul şi după primele clocote se adaugă, în bloc, făina cernută. Se ia de pe foc şi se amestecă bine, până se omogenizează. Se lasă puţin să se răcească şi se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare.. 2. Într-o tavă unsă cu unt se pune aluatul cu linguriţa în grămăjoare mici de 2,5-3 cm. Se coc în cuptorul b

Profiterol cu îngheţată


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • 125 ml lapte

  • 3 ouă mijlocii

  • 125 g făină

  • 60 g unt

  • sare

  • Pentru îngheţată

  • 4 gălbenuşuri

  • 5 linguri zahăr

  • 250 ml lapte

  • 100 ml smântână dulce

  • vanilie

  • Pentru ornat

  • 100 g sirop de ciocolată

  • 50 g migdale fin tăiate

Mod de preparare

  • 1. Se pun pe foc laptele, cu un praf de sare, şi untul şi după primele clocote se adaugă, în bloc, făina cernută. Se ia de pe foc şi se amestecă bine, până se omogenizează. Se lasă puţin să se răcească şi se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare.
  • 2. Într-o tavă unsă cu unt se pune aluatul cu linguriţa în grămăjoare mici de 2,5-3 cm. Se coc în cuptorul bine încins, 20-25 de minute. Se umplu cu îngheţată şi se ornează cu ciocolată şi migdale tăiate.
  • 3. Pentru îngheţată, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 3-4 linguri de lapte. Se adaugă treptat laptele fierbinte aromat cu vanilie şi smântâna şi se amestecă la foc mic până se îngroaşă, fără să dea în fiert. După ce se răceşte, se pune la congelator pentru 3-4 ore.

Share