Party

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Rafinament culinar.

Curatam si spalam 2 prepelite, fiecare a cate 200 gr (erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul de apa prin tamponare si le lasam in asteptare.. Curatam si spalam: cartofii, morcovii, ceapa, usturoiul si frunzele de busuioc. Oprim doi cartofi, iar pe ceilalti ii taiem in felii; la fel procedam si cu morcovii, iar ceapa o taiem inele. Usturoiul il taiem in fasii subtiri..

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi


Portii

2

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 2 buc prepelita

  • 6 buc cartofi

  • 200 gr mazare

  • 2 buc morcov

  • 2 buc ceapa

  • 5 gr gelatina

  • 3 gr sare

  • 1 gr piper

  • 75 gr unt

  • 50 ml ulei

  • 6 felii bacon

  • 2 catei usturoi

  • 2 frunze busuioc

  • 20 gr cascaval

  • 200 ml supa de pui

  • 75 ml vin alb

  • 2 gr boia

  • 14 buc seminte de rodie

Mod de preparare

  • Curatam si spalam 2 prepelite, fiecare a cate 200 gr (erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul de apa prin tamponare si le lasam in asteptare.
  • Curatam si spalam: cartofii, morcovii, ceapa, usturoiul si frunzele de busuioc. Oprim doi cartofi, iar pe ceilalti ii taiem in felii; la fel procedam si cu morcovii, iar ceapa o taiem inele. Usturoiul il taiem in fasii subtiri.
  • Punem ulei intr-o tava, adaugam patul de cartofi, morcovi si inelele de ceapa. Prepelitelor le vom pune sub pielea de la piept putin unt si o frunza de busuioc, iar in interior vom pune un baton mic de cascaval si catelul de usturoi taiat marunt.
  • Dupa aceea, condimentam cu sare, piper, putina boia si vom inveli prepelitele in bacon. Acestea le vom aseza peste patul de legume, punem supa si vom da la cuptor pentru inceput 25 de minute. Dupa care scoatem si adaugam vinul si mai lasam 5 minute.
  • In acest timp, curatam o ceapa, o taiem marunt, punem ulei si unt intr-o tigaie si sotam ceapa, peste care adaugam mazarea, care a fost in prealabil fiarta, adaugam putina supa, asezonam si lasam inca 10 minute maxim. Oprim 10-15 boabe de mazare pentru decor. Dupa aceea, lasam sa se raceasca putin si vom blenda compozitia, dupa trecem prin sita.
  • Pregatim o tava, pe care o udam, punem folie de plastic si o lasam in asteptare, hidratam gelatina in apa rece, dupa care o vom da la microunde 15 secunde, cat sa se faca lichida si se va adauga peste piureul de mazare, amestecam bine si acesta se va pune in tava si o vom da la frigider.
  • Pregatim si cartofi soldatei, ii vom taia de aceeasi marime si ii vom praji in baie de ulei; trebuie sa arate ca cei din imagine, se scot pe servetele absorbante pentru a inlatura excesul de grasime. Se poate servi acest preparat cu sosul facut din legumele care le avem in tava, unde, pe langa legume mai avem vin, ulei, supa si alte condimente, pe acestea le vom blenda, iar daca este prea gros, putem sa mai adaugam putina supa sau vin. Puteti sa serviti si cu alt sos (cumparat), care va place.
  • Dupa ce am blendat si am trecut prin sita, mai punem odata la fiert, adaugand la final putin unt. Trebuie sa aiba o consistenta de sos mai lichida. Vom taia jeleul in forma de cerc. Adaugam prepelita pe unul din rondele (automat se vor pune decoruri numere impare in farfurie), pe celelalte cerculete punem semintele de rodie si boabele de mazare oprite dupa ce mazarea a fost fiarta. Decoram ca in imaginile alaturate si adaugam cartofii si dressingul.

Share