Carne si fripturi

Pranzul de Duminica- Ceafa de porc cu cartofi noi si ciuperci la cuptor

Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider.Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile de carne si morcovul taiat rondele.Am pus usturoiul,rozmarinul si putina apa.Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor pana cand carnea s-a inmuiat putin(cam 20 de minute),apoi am luat folia si am pus cartofii dupa ce am pus si pe ei putina sare.Dupa 15 minute am adaugat ciupercile si carnea am pus-o deasupra cartofilor.La final am pus verdeata.Am servit cu muraturi dar merg la fel de bine si cu o salata de cruditati.Eu as fi preferat o salata de sfecla rosie cu hrean,dar nu am avut degeaba pofteam.

Cam asta am avut noi azi la masa de pranz langa o ciorba de fasole verde cu afumatura si prajitura Kardinal.Am avut si o paine de casa cu cartofi proaspat scoasa din cuptor,chiar daca nu a prea fost nevoie de paine..Am zis sa mai postez si poze cu mancare nu numai de dulciuri,pentru ca pana acum numarul retetelor de dulciuri sunt net superioare celor de mancare.Asta nu inseamna ca mancam doar dulc

Pranzul de Duminica- Ceafa de porc cu cartofi noi si ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • 10 felii ceafa de porc(~1,5 kg) 2 morcovi mari Un borcan ciuperci intregi(220 g) 800 g cartofi noi Ulei Sare,piper,cimbru Fulgi de ardei iute 3 catei de usturoi Rozmarin Patrunjel verde

Mod de preparare

  • Cam asta am avut noi azi la masa de pranz langa o ciorba de fasole verde cu afumatura si prajitura Kardinal.Am avut si o paine de casa cu cartofi proaspat scoasa din cuptor,chiar daca nu a prea fost nevoie de paine..Am zis sa mai postez si poze cu mancare nu numai de dulciuri,pentru ca pana acum numarul retetelor de dulciuri sunt net superioare celor de mancare.Asta nu inseamna ca mancam doar dulciuri,doar ca inventivitatea mea este mai mare cand vine vorba de dulciuri,pe cand mancarea se repeta de foarte multe ori,sau sunt retete uzuale pe care le pregateste toata lumea.

Share