Deserturi

Prajiturele pentru cafea

Ouale le-am mixat cu zaharul pana si-au triplat volumul.Am pus vanilia,apoi faina amestecata cu praful de copt in trei reprize.La aceasta etapa am amestecat cu un tel.Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Am pus la cuptor 25 de minute,primele 10 minute la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.Am lasat blatul sa se raceasca.Am infierbantat frisca (fara s-o fierb),apoi am pus ciocolata maruntita.Am amestecat pana s-a topit ciocolata si am pus vasul la frigider.Dupa ce amestecul s-a intarit,am mixat bine si l-am amestecat cu crema mascarpone.Am taiat blatul in doua,e orizontala si am pus un strat de crema.Apoi am taiat cuburi,pe care am pus cate un mot de crema si de frisca.

Le-am denumit asa dar asta nu inseamna ca nu le puteti manca ori de cate ori va este pofta.Ieri chiar nu mai aveam nici un chef sa mai fac prajitura dupa ce am facut doua torturi,dar cum a venit nepoata mea,special pentru a manca desert,am facut la repezeala prajiturelele astea.Pe mine nu ma incanta in mod deosebit cu crema multa si frisca,dar tare bune au fost langa cafeluta de dimineata.

Prajiturele pentru cafea

Ingrediente

  • Pentru blat: 5 oua 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita praf de copt vanilie Sare Pentru crema de ciocolata: 250 g ciocolata 300 ml frisca 250 g crema mascarpone In plus frisca pentru decor

Mod de preparare

  • Le-am denumit asa dar asta nu inseamna ca nu le puteti manca ori de cate ori va este pofta.Ieri chiar nu mai aveam nici un chef sa mai fac prajitura dupa ce am facut doua torturi,dar cum a venit nepoata mea,special pentru a manca desert,am facut la repezeala prajiturelele astea.Pe mine nu ma incanta in mod deosebit cu crema multa si frisca,dar tare bune au fost langa cafeluta de dimineata.

Share