Deserturi

Prajitura zebra

Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la galbenusuri.Galbenusurile le-am amestecat cu esentele,si uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am mixat usor,mai intai la viteza mica si apoi la o viteza mai mare,pana cand am incorporat tot uleiul,am adaugat apoi peste galbenusuri cealalta cantitate de zahar ramasa si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.Am pus peste galbenusuri 75 ml frisca lichida si apoi faina amestecata cu praful de copt,am omogenizat compozitia bine de tot si la final am luat cu o lingura bezea si am incorporat-o si pe ea peste amestecul de galbenusuri.Intr-o craticioara am pus la foc 50 ml frisca lichida,in care am pus ciocolata rupta bucati,am lasat sa se infierbante si apoi am amestecat bine pana cand s-a topit complet ciocolata.Am impartit aluaul in doua parti,in una din ele am pus cacao si ciocolata amestecata cu frisca lichida.Am luat forma de tort,am tapetat-o cu ulei si faina si am inceput sa aranjez in ea aluatul,am pus mai intai o lingura de aluat galben ,apoi in mijlocul lui,aluat cu ciocolata,iar in mijlocul acestuia iarasi aluat galben si tot asa pana cand am terminat cu tot aluatul.Am dat apoi prajitura la cuptor la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.Pofta mare!

Am vazut reteta de prajitura zebra in una din zilele trecute la emisiunea lui Lorraine Pascale,a carei fan m-am declarat deja de ceva vremesi abia am asteptat weekendul sa fac si eu varianta mea de prajitura zebravazand care e modul de asezare al aluatuluirestul tine doar de imaginatie.Oricum nici daca as fi dorit nu puteam respecta reteta ei pentru ca imi lipseau cateva ingrediente si a fost nevo

Prajitura zebra

Ingrediente

  • 7 oua 125 ml ulei 125 ml frisca lichida 50 gr ciocolata neagra 1 lingura cacao 300 gr faina 300 gr zahar 2 plicuri praf de copt esenta vanilie si portocale

Mod de preparare

  • Am vazut reteta de prajitura zebra in una din zilele trecute la emisiunea lui Lorraine Pascale,a carei fan m-am declarat deja de ceva vremesi abia am asteptat weekendul sa fac si eu varianta mea de prajitura zebravazand care e modul de asezare al aluatuluirestul tine doar de imaginatie.Oricum nici daca as fi dorit nu puteam respecta reteta ei pentru ca imi lipseau cateva ingrediente si a fost nevoie sa improvizez,am inlocuit laptele cu frisca lichida si cacao cu ciocolata neagra :), a iesit insa delicioasa si ciocolatoasa prajitura mea,un fel de mixt intre chec si negresa,cu aroma de vanilie si portocale 🙂

Share