Deserturi

Prajitura rasturnata cu prune

Toata lumea cunoaste clasica prajitura rasturnata cu mere caramelizate. De data asta, e cu prune si blat crocant cu migdale :).

Incalzeste cuptorul la 180°C. Unge o forma de copt rotunda de 22-26 cm cu unt, apoi tapeteaza-o cu zahar brun. Asaza pe baza acesteia prunele taiate in jumatati si fara samburi.. Bate cu mixerul untul ramas, aflat la temperatura camerei, cu zaharul si esenta de vanilie 4-5 minute sau pana obtii o spuma. Adauga ouale, aflate si ele la temperatura camerei, cate unul, mixand foarte bine. Adauga praf

Prajitura rasturnata cu prune


Portii

8

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 175 gr unt

  • 50 gr zahar brun

  • 180 gr zahar

  • 3 buc ou

  • 100 gr migdale blansate

  • 180 gr faina

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • 5 gr praf de copt

  • 1 lingurita zeama de lamaie

  • 1 praf de sare

  • 500 gr prune

Mod de preparare

  • Incalzeste cuptorul la 180°C. Unge o forma de copt rotunda de 22-26 cm cu unt, apoi tapeteaza-o cu zahar brun. Asaza pe baza acesteia prunele taiate in jumatati si fara samburi.
  • Bate cu mixerul untul ramas, aflat la temperatura camerei, cu zaharul si esenta de vanilie 4-5 minute sau pana obtii o spuma. Adauga ouale, aflate si ele la temperatura camerei, cate unul, mixand foarte bine. Adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si un praf de sare.
  • Rasneste migdalele pana la o granulatie de 1-2 mm (astfel, obtinem o textura a blatului deosebita). Folosind o spatula, incorporeaza migdalele si faina. Rastoarna aluatul peste prune si netezeste-l in forma.
  • Da forma la cuptorul incins la 180°C pentru 50 de minute, sau pana cand scobitoarea introdusa in centrul formei iese curata. Lasa sa se racoreasca in forma 10 minute, apoi rastoarna pe platou. Dupa ce se raceste, poti pudra cu zahar.

Share