Deserturi

Prajitura racoroasa cu kiwi si nectar de caise

O reteta racoritoare, acrisoara, plina de vitamine!

Se prepara un blat, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc. Se mixeaza si galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se amesteca bine si se adauga si faina. Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt, apoi se da la cuptor circa 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie, apoi se taie in 2 parti egale.. Intr-o tava cu o f

Prajitura racoroasa cu kiwi si nectar de caise


Portii

10

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 5 buc ou

  • 5 linguri zahar

  • 5 linguri faina

  • 3 linguri ulei

  • praf de sare

  • 200 ml frisca lichida

  • 200 ml nectar de caise

  • 6 buc kiwi

  • 20 gr gelatina

  • 20 gr zahar vanilat

  • 200 ml apa

  • 200 gr smantana

Mod de preparare

  • Se prepara un blat, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc. Se mixeaza si galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se amesteca bine si se adauga si faina. Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt, apoi se da la cuptor circa 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie, apoi se taie in 2 parti egale.
  • Intr-o tava cu o forma dreptunghiulara reglabila, se asaza prima jumatate de blat, peste care turnam frisca batuta si amestecata cu smantana, nectarul de caise si 10 gr de gelatina intai hidratata in 100 ml de apa rece si apoi topita la bain-marie. Se fixeaza deasupra a doua jumatate de blat, peste care turnam piureul de kiwi (preparat din fructele de kiwi curatate si date la blender), amestecat si el cu 10 gr de gelatina hidratata in 100 ml de apa rece si apoi topita la bain-marie. Se da prajitura la rece de seara pana a doua zi, cand se taie in forma dorita.

Share