Deserturi

Prajitura pufoasa cu mere si suc de mandarine

Se separa ouale. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se obtine o crema densa.Se incorporeaza incet cate putin din compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri.Se adauga esentele si faina cernuta in ploaie.Dupa ce s-a incorporat si faina in aluat se adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie.Se cura

Prajitura pufoasa cu mere si suc de mandarine

Ingrediente

  • 4 oua8 linguri de faina8 linguri de ulei6 linguri de zahar4 mere3 mandarine10 ml esenta de vanilie10 ml esenta de lamaie10 gr praf de copt2linguri zeama de lamaie.1 praf de sare2 linguri zahar pudra cu aroma de citrice

Mod de preparare

  • Se separa ouale. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se obtine o crema densa.Se incorporeaza incet cate putin din compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri.Se adauga esentele si faina cernuta in ploaie.Dupa ce s-a incorporat si faina in aluat se adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie.Se curate merele de coaja, se inlatura cotorul si se taie cubulete. Sepun merele peste aluat, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.Se storc madarinele. Sucul obtinut de la mandarine se amesteca cu zaharul pudra .Dupa ce s-a copt prajitura se insiropeaza cu sucul de mandarine, se lasa la racit apoi se taie.

Share