Dulciuri

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Un desert destul de racoros si cremos ce se poate consuma langa o ceasca de cafea dimineata !!
O zi buna bucatarasi !!

Blat

Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam .

Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.

Ungem cu unt  o t

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Blat

  • 4 oua

  • 260 g zahar

  • 260 g faina

  • 50 ml lapte

  • 1 praf copt

  • Crema

  • 1 l lapte

  • 1 cana zahar (250 g)

  • 1 cana faina

  • 1 esenta vanilie

  • jumate pachet margarina

  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

  • Blat

    Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata  faina adaugam laptele preferabil  caldut si continuom sa amestecam .

    Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.

    Ungem cu unt  o tava  rotunda cu diametrul de 26 cm se  aseaza compozitia se da la cuptor preincalzit  40 -45 minute, se face testul cu scobitoarea si se lasa in propia tava pana a 2 zi deoarece se taie mai bine cand este facut cu o zi inainte.

    Crema

    Intr-o cratita  care nu se lipeste adaugam faina, zaharul, vanilia si putin lapte amestecam bine si turnam lapte pana ce aceasta s-a incorporat bine si nu a facut cocoloase si continuom asa pana  turnam tot laptele.

    Dam pe foc mic si cu telu amestecam mereu ca sa nu faca cocoloase si  trebuie sa  continuom asa pana ce  aceasta incepe sa fiarba si desigur nu trebuie sa fiarba decat sa dam un singur clocot.

    O dam de pe foc si adaugam margarina cubulete si amestecam bine.

    O dam la  rece !

    Blatul de taie in doua in interiorul acestuia se pune  crema rece se pune blatul deasupra. De preferat sa fie lasat cateva ore la rece  inainte sa fie taiat !!. 

    Se pudreaza si se poate consuma ..

     

Share