Deserturi

Prajitura Primavara Florilor

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma patrata, cu dimensiuni de 25/25 cm, cu hartie de copt si turnam blatul in ea. Dam forma la cuptorul preincalzit,e gata cand trece testul scobitorii, cca 30-35 min la cuptor.Se scate blatul si se lasa la racit.Crema de zmeura : Zmeura congelata o punem intr-o cratita cu 150 g zahar si o punem pe foc,cand incepe sa clocoteasca, pasam zmeura si o mai lasam cca 10 min la foc mic.Intre timp hidratam cu apa rece gelatina. Dupa ce a scazut zmeura si arata ca un piure mai moale o lasam putin sa se racoreasca. Apoi adaugam gelatina scursa si omogenizam. Separat,batem smantana dulce ( care este groasa ) cu 2 linguri de lapte si 50 g zahar farin.Obtinem frica pe care o amestecam cu mascarponele si apoi cu zmeura.Prima asamblare se face in urmatorii pasi : Forma in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul si apoi turnam crema de zmeura si o dam la frigider cca 2 ore.Crema de ciocolata alba : Ciocolata alba impreuna cu smantana dulce si zaharul farin pe foc pana se topeste ciocolata fara sa fiarba.Gelatina hidratata cu apa rece o stoarcem si o adaugam in ciocolata topita,lasam sa se racoreasca 20 min apoi adaugam frisca batuta spuma tare.frisca o omogenizam in ciocolata cu gelatina.Scoatem de la frigider blatul cu crema de zmeura,adaugam crema de ciocolata alba,presaram aschii de ciocolata si drajeuri colorate.Lasam la frigider cca 1 ora si apoi ornam cu floricele din martipan.Dam din nou la frigider prajitura si o lasam pana a doua zi,cand o portionam.

smantana pe care o folosesc este o Smantana dulce pentru consum si frisca de la SC.Vilactil prod com,o smantana care imi place cum se comporta si iese o frisca delicioasa

Nu prea stiam ce denumire sa-i dau, avand in vedere ca maine-s Floriile am zis ca Primavara Florilor e denumirea cea mai potrivita. La multi ani, florilor de pretutindeni !

Prajitura Primavara Florilor

Ingrediente

  • Blat4 oua4 linguri zahar4 linguri faina4 linguri ulei2 linguri cacaoCrema de zmeura440 g zmeura congelata150 g zahar250 g mascarpone4 foi gelatina150 g smantana dulce pentru frisca50 g zahar farin2 linguri lapteCrema de ciocolata alba200 g ciocolata alba schogetten3 foi gelatina100 g smantana dulce pentru frisca50 g zahar farin300 ml frisca Creme PatisserieDecoraschii de ciocolatadrajeuri coloratefloricele din martipan

Mod de preparare

  • Nu prea stiam ce denumire sa-i dau, avand in vedere ca maine-s Floriile am zis ca Primavara Florilor e denumirea cea mai potrivita. La multi ani, florilor de pretutindeni !

Share