Retete de prajituri

Prajitura Papion

Eu am facut-o intr-o tava 30×24.

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.

Crema

Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. G

Prajitura Papion


Portii

24

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 10 oua

  • 1 praf de copt

  • 21 lg zahar

  • 12 lg faina

  • 5 lg ulei

  • 5 lg apa

  • 3 lg cacao

Mod de preparare

  • Blatul

    Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.

    Crema

    Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. Gelatina se pune cu galbenusurile si cu doua lg zahar la baie de aburi pana se topeste si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca toate ingredientele si asta este crema…

    Apoi se bate frisca de pus deasupra, se intinde peste prajitura, se pune si nuca de cocos , se portioneaza si se aseaza portocalele in forma de papion sau orice altceva…

    Pofta buna!!

Share