Deserturi

Prajitura Noire

Intr-un vas punem la topit jumatate pachet unt. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit si 2 lg cacao. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si lasam la rece.Ciocolata o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida, iar cand este gata se da la o parte de pe foc si amestecam cu restul de unt netopit, zaharul pudra, restul de 200 ml frisca lichida, 2 lg cacaoa si lichiorul. Se amesteca foarte bine si lasam cateva minute.Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece ( approx 5 min ), apoi punem la foc pana se dizolva. Compozitia se toarna peste compozitia de ciocolata si se amesteca. Apoi peste stratul de biscuiti si se da la rece cateva ore, dupa care rasturnam pe un platou si glazuram cu crema obtinuta din ciocotata topita si frisca lichida.Ornam dupa bunul plac..este absolut delicioasa..incercati si voi!

am incercat si eu si este delicioasa…

Prajitura Noire

Ingrediente

  • 1 ciocolata cu lapte 1 pachet unt 250 g biscuiti cu ciocolata 300 ml frisca lichida 4 lg cacao 2 lg zahar vanilat pudra 2 plicuri gelatina 3-4 linguri lichior crema ciocolata Pentru glazura: 1 ciocolata cu lapte 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

  • am incercat si eu si este delicioasa…

Share