Retete de prajituri

Prajitura “Noapte si zi”

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foar

Prajitura "Noapte si zi"


Portii

24

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 5 oua

  • 10 linguri zahar

  • 10 linguri ulei

  • 10 linguri faina

  • 3 lingurite de cacao

  • 1 praf de copt

  • 1 zahar vanilat

  • zeama si coaja de lamaie

  •  sare

  • 200 gr unt

  •  4 linguri faina

  • 1/2 l lapte

  • 250 gr.zahar

  •  esenta de vanilie

  •  ciocolata rasa pentru ornat

Mod de preparare

  • Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao.

    Tapetam o tava cu hartie cerata, unsa cu putin unt. Turnam intr-o jumatate de tava aluatul galben si in cealata jumatate compozitia cu cacao. Se coace aproximativ 40 minute,  la foc potrivit. Sa nu uitam sa verificam cu o scobitoare coacerea aluatului. Dupa racire se va taia aluatul in doua, exact pe linia care desparte cele doua culori. Putem combina – alterna blaturile: stratul de jos galben sau maro. Se va umple cu crema.

    Crema: fierbem faina cu laptele pana devine o pasta mai consistenta.

    Frecam untul cu zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie (eventual si coaja rasa de lamaie). Amestecam cele doua compozitii, daca nu e suficient de moale crema putem pune mai multa zeama de lamaie.

    Blaturile se insiropeaza cu putina cafea, se umplu cu crema. Prajitura o ungem cu crema si o presaram cu ciocolata razuita.

Share