Deserturi

Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

Delicioase!!!

Pentru foi, se pun la fiert 5 linguri de ulei cu 5 linguri de lapte si 200 gr de zahar, iar dupa cateva clocote, adaugam mierea, bicarbonatul si amestecam bine. Dam de pe flacara si adaugam cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire, amestecand incontinuu. Adaugam scortisoara si faina, amestecand cu o lingura la inceput, apoi se framanta bine cu mana, pana obtinem un aluat vartos.. Se umplu

Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba


Portii

15

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 5 linguri ulei

  • 250 ml lapte

  • 400 gr zahar

  • 3 linguri miere de albine

  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 2 buc ou

  • 500 gr faina

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • 6 linguri gris

  • 200 gr unt

  • 10 picaturi esenta de lamaie

  • 200 gr ciocolata alba

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • 1 buc lamaie

Mod de preparare

  • Pentru foi, se pun la fiert 5 linguri de ulei cu 5 linguri de lapte si 200 gr de zahar, iar dupa cateva clocote, adaugam mierea, bicarbonatul si amestecam bine. Dam de pe flacara si adaugam cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire, amestecand incontinuu. Adaugam scortisoara si faina, amestecand cu o lingura la inceput, apoi se framanta bine cu mana, pana obtinem un aluat vartos.
  • Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a doua zi, cand se glazureaza cu ciocolata alba topita la bain-marie, impreuna cu o lingura de lapte.
  • Se imparte aluatul in 4 bucati. Se intind foi de marimea unei tavi (25×35 cm). Pe dosul tavii, presarat cu faina, se coace fiecare foaie circa 7 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
  • Pentru crema, se fierbe 190 ml de lapte cu 200 gr de zahar si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba, pana se ingroasa bine, amestecand continuu. Dam la o parte de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi adaugam untul taiat in cubulete, mixand la viteza maxima, pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul. Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie.

Share