Deserturi

Prajitura “J’aime aimer”

Prajitura care te invata sa iubesti!!

Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, pana se spumeaza, apoi adaugam zaharul turnat in ploaie si mixam, pana se intareste ca o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusul spuma, se adauga esenta, faina si 3 linguri de miez de nuca fin maruntit. Se omogenizeaza totul si se pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, se presara deasupra restul de mi

Prajitura "J'aime aimer"


Portii

10

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 6 buc ou

  • 6 linguri zahar

  • 3 linguri faina

  • 200 gr miez de nuca

  • 5 gr esenta de vanilie

  • 20 ml ulei

  • praf de sare

  • 200 ml frisca lichida

  • 1 lingura smantana

  • 10 gr zahar vanilat

  • 10 gr gelatina

  • 10 gr gelatina Tort Gelee

  • 3 buc rodie

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, pana se spumeaza, apoi adaugam zaharul turnat in ploaie si mixam, pana se intareste ca o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusul spuma, se adauga esenta, faina si 3 linguri de miez de nuca fin maruntit. Se omogenizeaza totul si se pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, se presara deasupra restul de miez de nuca fin maruntit si se da 15 minute la cuptor, pana se rumeneste frumos. Se scoate blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 parti egale.
  • Preparam sucul proaspat din 3 rodii marii, pe care le spargem si curatam miezul rosu, indepartand resturile ramase. Fructele rosii se dau la blender, apoi se scurg bine prin sita, astfel ramanand numai suc proaspat. Preparam crema, mixand frisca cu zaharul vanilat si smantana, pana se intaresc, apoi adaugam dupa gustul nostru cat suc de rodie dorim, amestecand continuu. Se hidrateaza gelatina in 100 ml de apa rece, apoi o topim la bain-marie, fara a o fierbe si cand se topeste, o adaugam in fir subtire in crema de frisca.
  • Se asaza o parte din blat intr-o tavita mai inalta, de dimensiunea blatului, si turnam crema de frisca, o nivelam uniform si apoi venim deasupra cu cea de-a doua parte de blat, presand usor cu mana. Se prepara jeleul, fierband sucul de rodie ramas, in care am dizolvat gelatina tort gelee. Amestecam incontinuu, iar cand da in primul clocot, se ia de pe foc si turnam deasupra blatului, de la centru spre margini. Se da cel putin 3 ore la frigider, dar de preferat se lasa peste noapte, sa se inchege bine.

Share