Deserturi

Prajitura Greta Garbo

Foi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am presarat sarea, coaja de lamaie si am adaugat smantana,la finam am incorporat faina si am framantat cca 10 min, apoi am lasat la crescut 15 min. Dupa care am impartit coca in 4 parti egale si am intins 4 foi de dimensiunea tavii ( 35-25 cm).Asamblare: Tava am tapetat-o cu hartie ce copt am asezat prima foaie, am intins 200 g gem de piersici, am presarat 100 g nuca si 50 g zahar, apoi am pus foaia a doua, peste care am pus 200 ggem piersici, 100 g nuca macinata si 50 g zahar, am adaugat foaia a treia, 200 g gem caise, 100 g nuca macinata si 50 g zahar, punem ultima foaie si o intepam cu o furculita. Lasam 30 min sa creasca apoi bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic cca 45-50 min. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi facem glazura si o turnam peste prajitura si lasam sa se raceasca, apoi portionam.Glazura: Zaharul amestecat cu cacaoa si apa le punem la fiert, pana incep sa se ingroasa, apoi lasam sa se racesca cca 10 min si adaugam untul, omogenizam si turnam peste prajitura.

M-am inspirat din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan, am umblat un pic la cantitati in functie de tava mea….eu am pus mai multa nuca si gem decat era in reteta…

Prajitura Greta Garbo

Ingrediente

  • Foi 550 g faina + faina pentru infainat blatul 200 g unt cu 80% grasime 2 oua 250 g smantana groasa cu 30% grasime 150 g zahar pudra 25 g drojdie proaspata un varf de cutit cu sare coaja rasa de la o lamaie Umplutura 400 g gem de piersici 200 g gem de caise 100 g zahar 300 g nuca macinata Glazura 250 g zahar 25 g cacao 5 linguri apa 60 g unt

Mod de preparare

  • M-am inspirat din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan, am umblat un pic la cantitati in functie de tava mea….eu am pus mai multa nuca si gem decat era in reteta…

Share