Party

Prajitura fina cu menta si kiwi

Aromata, colorata, delicioasa!

Se prepara pe rand 2 blaturi egale ca dimensiuni, din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, apoi cu cate 75 gr de zahar, se adauga si cate 5 galbenusuri mixate cu zaharul vanilat si se adauga si cate 125 gr de faina. Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt, circa 20 de minute fiecare tava. Se desprinde de hartie cu lama unui cutit, apoi se lasa sa se raceasca bine.. Se prepar

Prajitura fina cu menta si kiwi


Portii

15

portii


Timp preparare

50

minute


Timp gatire

50

minute

Ingrediente

  • 10 buc ou

  • 300 gr zahar

  • 250 gr faina

  • praf de sare

  • 10 gr zahar vanilat

  • 300 gr branza proaspata de vaci

  • 100 gr smantana grasa

  • 300 gr zahar pudra

  • 10 buc kiwi

  • 2 legaturi menta proaspata tocata

  • 10 gr gelatina

  • 5 picaturi esenta de menta

  • 75 gr unt

  • 4 linguri ceai concentrat de menta

  • 300 ml apa

Mod de preparare

  • Se prepara pe rand 2 blaturi egale ca dimensiuni, din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, apoi cu cate 75 gr de zahar, se adauga si cate 5 galbenusuri mixate cu zaharul vanilat si se adauga si cate 125 gr de faina. Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt, circa 20 de minute fiecare tava. Se desprinde de hartie cu lama unui cutit, apoi se lasa sa se raceasca bine.
  • Se prepara crema, amestecand branzica cu smantana si 150 gr de zahar pudra, apoi se adauga o legatura buna de menta proaspata taiata marunt si date impreuna cu 8 kiwi curatate de coaja, la blender, pana se obtine un piure. Se amesteca totul, si la sfarsit adaugam gelatina hidratata in 100 ml de apa rece si apoi topita la bain-marie, turnata in fir subtire.
  • Se prepara siropul, dand in clocot 200 ml de apa cu 150 gr de zahar, se lasa sa clocoteasca 5 minute, oprim focul si adaugam esenta de menta. Se lasa sa se raceasca bine. Se monteaza prajitura intr-o tava egala ca dimensiuni cu blaturile, o tava un pic mai inalta. Se asaza primul blat stropit usor cu jumatate din siropul rece, apoi se toarna crema, se vine deasupra cu cel de-al doilea blat insiropat cu restul siropului, presand usor cu mana, si se da la rece cel putin o ora.
  • Se prepara glazura, dupa ce a trecut cel putin o ora de cand am dat prajitura la rece, astfel: Se topeste 150 gr de zahar pudra cu ceaiul concentrat, pe flacara mica a aragazului, amestecand continuu. Cand incepe sa se lege, se adauga o mana de frunze de menta, oprind cateva frunze proaspete pentru decor, taiate foarte marunt, si se amesteca usor, 3-4 minute, dupa care se da de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic si se incorporeaza cate putin din unt, amestecand usor.
  • Se scoate prajitura de la rece, se taie in romburi sau in patrate, si se toarna deasupra ei glazura mentolata, calda inca (nu fierbinte). Se decoreaza cu feliute subtiri de kiwi si frunzulite de menta. Se mai lasa 30 de minute la frigider, sa se intareasca glazura, apoi se scoate prajitura taiata pe platou.

Share