Deserturi

Prajitura Fagure

O prajitura delicata, colorata si foarte buna!

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta bine cu mierea lichida, untul si esenta de vanilie, pana obtinem un amestec omogen, care se intinde si se niveleaza prin presare cu dosul unei linguri, intr-o forma de tort circulara, cu inel detasabil.. Se prepara crema, mixand iaurtul cu branzica proaspata de vaci si cu zaharul pudra, pana obtinem un amestec omogen. Hidratam gelatina in 100 ml de apa r

Prajitura Fagure


Portii

6

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 250 gr biscuiti fragezi

  • 150 gr miere de albine

  • 75 gr unt

  • 3 ml esenta de vanilie

  • 400 gr iaurt

  • 150 gr zahar pudra

  • 200 gr branza proaspata de vaci

  • 15 gr gelatina

  • 6 buc mandarina

  • 100 gr ciocolata alba

  • 200 gr nuca de cocos deshidratata galbena

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta bine cu mierea lichida, untul si esenta de vanilie, pana obtinem un amestec omogen, care se intinde si se niveleaza prin presare cu dosul unei linguri, intr-o forma de tort circulara, cu inel detasabil.
  • Se prepara crema, mixand iaurtul cu branzica proaspata de vaci si cu zaharul pudra, pana obtinem un amestec omogen. Hidratam gelatina in 100 ml de apa rece, apoi o topim la bain-marie, fara a o fierbe, si o adaugam in amestecul de iaurt si branza. Marginea formei in care am pus blatul de biscuiti se tapeteaza cu feliute subtiri din 3 mandarine. Se adauga crema de iaurt peste blatul de biscuiti, apoi se presara pe toata suprafata bucatele mici taiate din celelalte 3 mandarine. Se lasa cel putin 2 ore la frigider, sa se intareasca.
  • Se topeste ciocolata la bain-marie si se toarna deasupra, cu un pos cu varf subtire, sub forma de mici hexagoane, ajutandu-ne de un sablon, astfel incat sa formam un fagure, si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata.

Share