Deserturi

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom.Albusurile cu un strop de sare le mixam bine pina se fac spuma.Separat amestecam faina cernuta cu praful de copt si o punem lingura cu lingura peste albusuri amestecand cu grija cu o spatula de sus in jos. Adaugam coaja si sucul de lamiae si incet incet uleiul ( ca la maioneza) si restul de faina.Rahatul, pe care l-am taiat cubulete,il adau

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Ingrediente

  • 6 albusuri200 g zahar150 g faina50 ml ulei1 lamaie1 praf de coptesenta romesenta punchsare

Mod de preparare

  • Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom.Albusurile cu un strop de sare le mixam bine pina se fac spuma.Separat amestecam faina cernuta cu praful de copt si o punem lingura cu lingura peste albusuri amestecand cu grija cu o spatula de sus in jos. Adaugam coaja si sucul de lamiae si incet incet uleiul ( ca la maioneza) si restul de faina.Rahatul, pe care l-am taiat cubulete,il adaugam la compozitie,impreuna cu stafidele scurse de apa si visinele fara samburi, pe care le-am pus pe iarna.Amestecam usor ingredientele in albusuri, aromatizam cu esenta de punch .In vasul aparatului Multicooker Philips punem hartie de copt, unsa cu unt si la mijloc un bol mic de ceramica, iar imprejurul lui punem compozitia rezultata.In MENU electionam programul BAKE la temperature de 150 de grade, pentru 45 de minute.Inchidem capaculm apasam START si lasam aparatul sa-si faca programul.Cand este gata, scoatem din prize si lasam prajitura sa se raceasca in vas, apoi o asezam pe un platou, scoatem bolul de ceramica si pudram guguluful cu zahar pudra.Ornam deasupra, dupa preferinta.Am pus putina hartie de copt in vasul aparatului pentru ca am folosit acel bol mic de ceramica si astfel am fost sigura ca nu se zgarie vasul. Prajitura s-a copt minunat la 150 de grade. Este singurul program la care trebuie setata temperatura….sa nu uitati !

Share