Deserturi

Prajitura delicioasa cu struguri

Un desert de toamna, racoros!

Se prepara blaturile, fiecare separat, amestecand cate 5 albusuri cu un praf de sare, apoi cu cate 5 linguri de zahar, pana se intareste ca o bezea, dupa care adaugam cate 5 galbenusuri zdrobite, cate 3 ml de esenta de vanilie si cate 5 linguri de faina cernuta. Se coc in tavi tapetate cu hartie de copt, fiecare cate 20 de minute.. Se prepara umplutura, amestecand branza de vaci cu smantana si zah

Prajitura delicioasa cu struguri


Portii

10

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 10 buc ou

  • 10 linguri faina

  • 10 linguri zahar

  • 6 ml esenta de vanilie

  • praf de sare

  • 300 gr branza proaspata de vaci

  • 200 ml smantana lichida

  • 100 gr zahar pudra vanilat

  • 300 gr struguri Kismis

  • 10 gr gelatina

  • 150 ml apa

  • 150 gr zahar pudra

  • 20 gr gelatina Tort Gelee

Mod de preparare

  • Se prepara blaturile, fiecare separat, amestecand cate 5 albusuri cu un praf de sare, apoi cu cate 5 linguri de zahar, pana se intareste ca o bezea, dupa care adaugam cate 5 galbenusuri zdrobite, cate 3 ml de esenta de vanilie si cate 5 linguri de faina cernuta. Se coc in tavi tapetate cu hartie de copt, fiecare cate 20 de minute.
  • Se prepara umplutura, amestecand branza de vaci cu smantana si zaharul pudra cu aroma de vanilie, mixand la viteza mare, pana obtinem un amestec pufos, in care adaugam 10 gr de gelatina, intai hidratata in 100 ml de apa rece, apoi topita la bain-marie (conform indicatiilor de pe plic).
  • Intr-o tava mai inalta, de dimensiunea blaturilor, se pune primul blat, apoi se toarna crema de branzica, peste care presaram 100 gr de boabe de struguri, spalate si scurse bine, apoi se vine cu al doilea blat deasupra si se preseaza usor cu mana.
  • Boabele de struguri ramase se spala si se scurg bine si le punem intr-o craticioara cu baza mai groasa, adaugam 150 gr de zahar pudra si 50 ml de apa. Lasam sa fiarba circa 10 minute, spumand incontinuu cu o lingura, lasam sa mai clocoteasca un pic, apoi oprim focul. Scurgem cu grija siropul fierbinte si il lasam un pic la racit, apoi adaugam gelatina tort gelee si il dam intr-un clocot pe aragaz. Turnam jeleu de struguri deasupra prajiturii si imprastiem uniform, pe toata suprafata, boabele de struguri scurse, si dam la rece o ora, apoi se poate taia in forma dorita.

Share