Retete de prajituri

Prajitura de vara

Pentru ca este cald si nu vreau sa ma incalzesc facand ceva dulce la cuptor, m-am gandit sa fac ceva usor, racoros si delicios fara sa am nevoie de coacere… o prajitura la rece.

Prajitura contine 3 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor.

Stratul 1

Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii dam prin masina de tocat, rahatul il taiem marunt. Facem blatul prajiturii din biscuitii amestecati cu 3 linguri zahar, esenta de rom, margarina topita, rahatul taiat si cele 8 linguri de lapte.

Intinde

Prajitura de vara


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g biscuiti piknic cacao

  • 1 pachet margarina Unirea pentru creme

  • o esenta de rom

  • 4-5 bucati rahat (de trandafiri am avut eu)

  • 3 linguri zahar

  • 8 linguri lapte

  • 2 nectarine

  • praf de budinca cu gust de ciocolata Dr. Oetker

  • 3 linguri zahar

  • 500 ml lapte

  • spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker

  • 2 plicuri zahar vanilinat

  • 150 ml lapte rece

  • o lingura zahar pudra

  • 3 cuburi ciocolata

Mod de preparare

  • Prajitura contine 3 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor.

    Stratul 1

    Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii dam prin masina de tocat, rahatul il taiem marunt. Facem blatul prajiturii din biscuitii amestecati cu 3 linguri zahar, esenta de rom, margarina topita, rahatul taiat si cele 8 linguri de lapte.

    Intindem blatul de biscuiti pe fundul unei tavi peste care asezam nectarinele taiate felii. Punem la rece timp de 15 minute.

    Stratul 2

    Facem o crema de ciocolata din budinca Dr. Oetker, 3 linguri zahar si 500 ml lapte. Lasam sa se raceasca un pic, apoi turnam peste stratul 1. Cand s-a racit bine budinca de pe prajitura, introducem la frigider si lasam alte 15 minute.

    Stratul 3

    Spuma de frisca se face cu mixerul impreuna cu 150 ml lapte rece, o lingura zahar pudra si plicurile de zahar vanilinat. Se intinde peste stratul 2 racit.

    Deasupra prajiturii radem ciocolata.

    Se serveste a doua zi.

    Pofta buna!

Share