Retete de prajituri

Prajitura cu zmeura si frisca

Un dulce aromat si usor de preparat, cam asa este prajitura asta! Nu o aveam in plan, insa cum primul desert l-am ratat putin si vroiam sa ii trimit bunicii ceva dulce, astazi de ziua ei de nume, m-am organizat repede, si cu ce aveam prin frigider am pregatit bunatatea asta!

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.

Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie.

Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm am folosit) si turnam compozitia in ea.

Introducem blatul in cuptorul

Prajitura cu zmeura si frisca


Portii

10

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru blat:

  • 2 oua

  • 100 gr zahar

  • 60 ml ulei

  • 150 ml lapte

  • 140 gr faina

  • 1 lingura si 1/2 cacao

  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt

  • 1 plic ness

  • 1 lingurita extract de vanilie

  • Pentru umplutura:

  • 250 gr zmeura

  • 3 linguri rase de zahar

  • 5 linguri apa

  • 1 lingura amidon

  • 200 ml frisca lichida

  • 150 ml smantana

  • 1 lingura zahar pudra

  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

  • Blatul:

    Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.

    Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie.

    Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in compozitia de mai sus.

    Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm am folosit) si turnam compozitia in ea.

    Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 minute (facem testul cu scobitoarea).

    Cand este gata il scoatem, il desprindem de pe hartia de copt, il intoarcem si il punem tot in tava.

    Umplutura:

    Zmeura (eu am avut congelata) o punem intr-o cratita cu zaharul si apa.

    Le transferam pe foc si cand zmeura s-a decongelat, zaharul s-a topit, incorporam amidonul, pe care il dizolvam cu 2 linguri de apa rece.

    Luam jeleul de pe foc si il turnam fierbinte peste blat, apoi lasam sa se raceasca.

    Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.

    Punem un strat de frisca peste jeleul racorit, apoi cu un pos ornam.

    Deasupra decoram cu ciocolata taiata bucatele si zmeura.

    Pofta buna!

Share