Deserturi

Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

Blat :Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.Crema :Fierbem laptele cu zaharul vanilat si vanilia burbon. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam amidonul si omogenizam, apoi turnam laptele fierbinte, avand grija sa amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Transferam totul intr-o cratita si o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporam frisca hulala batuta bine, amestecam usor, pana incorporam toata frisca.Glazura:Intr-o craticiora punem zaharul si il caramelizam, sa avem grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce am caramelizat zaharul adaugam alunele prajite, amestecam bine si transferam totul pe un fund uns cu ulei, lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem in robot si maruntim bine.Asamblare:Peste blatul racit intindem dulceata de zmeura, apoi crema de vanilie, peste crema punem alunele pralinate. Dam prajitura la rece pentru cateva ore si apoi portionam.

Maine am un aniversat in familie,incepe sarbatoarea balantelor,3 la numar,una a mea proprie si personala…dar mai luna viitoare,deci mai asteapta…..Asa ca La multi ani,Mihaita ai grija la balans…..Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de vrednicuta de Lavinia,proaspat femeie maritata si la casa ei….multumesc Lavi !

Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

Ingrediente

  • Blat 7 albusuri 150 g zahar farin 3 si 1/2 linguri ulei 3 si 1/2 linuri apa 90 g faina 1 plic praf de copt cu sofran 60 g nuca macinata Crema 7 galbenusuri 400 ml lapte 180 g zahar farin 3 plicuri zahar vanilat 1 plic vanilie burbon 3 linguri amidon 200 ml frisca hulala un borcanel mic dulceata de zmeura Glazura 140 g alune de padure prajite 150 g zahar

Mod de preparare

  • Maine am un aniversat in familie,incepe sarbatoarea balantelor,3 la numar,una a mea proprie si personala…dar mai luna viitoare,deci mai asteapta…..Asa ca La multi ani,Mihaita ai grija la balans…..Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de vrednicuta de Lavinia,proaspat femeie maritata si la casa ei….multumesc Lavi !

Share