Deserturi

Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

Blat :Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim visinele din visinata pe toata suprafata blatului, apoi coacem totul la foc mediu, pentru cca. 25 minute ( pana ce marginile se desprind usor de hartie, iar blatul se rumeneste frumos.Transferam blatul in alta tava sau pe un platou, indepartand hartia de copt, si-l lasam sa se raceasca.Separat, preparam crema : Intr-un vas suficient de inalt, mixam toate ingredientele impreuna, pana obtinem o crema ferma .Cand blatul este racit, il stropim pe intreaga suprafata cu cei 100 ml. coniac ( In jurul visinelor blatul va fi deja usor umed ), apoi intindem crema in strat aproximativ egal cu grosimea blatului ( cca. 2 degete ) . Glazuram intreaga suprafata cu ciocolata topita . ( Eu am folosit glazura din comert, pe care am topit-o la microunde ). Daca doriti sa faceti dvs. glazura, va puteti inspira de aici .Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore, apoi portionam prajitura si putem servi. Pofta mare!

Tava in care am copt blatul are dimensiunile 32/ 25 Daca doriti ca blatul sa fie mai insiropat, puteti folosi sirop din zahar ars, stins cu apa si aromatizat cu esenta de rom.

O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am furat-o de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.

Prajitura cu visine alcoolizate si coniac

Ingrediente

  • Blat: 5 oua 6 linguri zahar 5 linguri faina 1 plic praf de copt visine din visinata ( cca. un pumn de visine, fara samburi )Crema: 400 ml frisca lichida 400 ml lapte rece 2 plicuri Creme Ole de vanilie 5-6 picaturi esenta vaniliePentru asamblare: 100 ml coniac 200 g. glazura pentru prajituri

Mod de preparare

  • O prajitura delicioasa, a carei reteta de crema am furat-o de pe caietulcuretete.ro. Restul a fost inspiratie de moment.

Share