Party

Prajitura cu struguri

Prajitura cu foi de miere, crema de vanilie, glazura de ciocolata si struguri albi.

Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede: 3 oua, cu 150 ml ulei si mierea, apoi se adauga cele uscate: 2 linguri de zahar, un praf de sare, un plic de praf de copt si faina cat cuprinde (aprox 300 g), omogenizand cu o lingura. Se obtine un aluat moale, pufos, dar care se poate intinde. Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in trei sfere. Se intinde fieca

Prajitura cu struguri


Portii

16

portii


Timp preparare

55

minute


Timp gatire

55

minute

Ingrediente

  • 3 buc ou

  • 150 ml ulei

  • 60 gr miere

  • 60 gr zahar

  • varf de cutit sare

  • 420 gr faina alba

  • 10 gr praf de copt

  • 570 ml lapte

  • 4 buc galbenus de ou

  • 5 ml esenta de vanilie

  • 100 gr unt

  • dupa gust struguri albi

  • 120 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

  • Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede: 3 oua, cu 150 ml ulei si mierea, apoi se adauga cele uscate: 2 linguri de zahar, un praf de sare, un plic de praf de copt si faina cat cuprinde (aprox 300 g), omogenizand cu o lingura. Se obtine un aluat moale, pufos, dar care se poate intinde. Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in trei sfere. Se intinde fiecare bucata de aluat in foaie subtirica si se transfera pe dosul unei tavi pudrate cu putina faina. Se coace fiecare foaie la foc mic, 5-7 minute, pana se face usor aurie.
  • Pentru crema de vanilie: se amesteca 4 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, 4 linguri rase de faina; se toarna 500 ml lapte cald in fir subtire, batand cu un tel, apoi se pun pe foc mic, fierband pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga 100 g unt si o lingurita esenta de vanilie, se amesteca bine si se lasa la racit.
  • Pentru glazura: se incalzesc 70 ml lapte intr-un ibric, se face focul mic, se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand bine si dand de pe foc din cand in cand, pentru a nu se arde. Se lasa un pic la racit.
  • Pentru montare si decor: intr-o tava sau pe un platou mare se asaza prima foaie, peste care se intinde jumatate din crema, se presara boabe de struguri taiate in jumatati, carora le-am scos semintele, apoi a doua foaie, crema ramasa, iar struguri, apoi ultima foaie. Se intinde glazura de ciocolata cu un cutit sau o spatula. Pentru un aspect frumos, se decoreaza cu boabe intregi de struguri. Se da la frigider pana a doua zi, astfel incat foile sa se inmoaie.

Share