Deserturi

Prajitura cu sfecla

Un desert cu sfecla, ghimbir si o glazura de crema de branza.

Incalzim cuptorul la 195°C. Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda de 20 cm.. Intr-un bol incapator, combinam faina cu zaharul alb, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugam sfecla, curatata si rasa, coaja de portocala si ghimbirul confiat.. Intr-un alt bol, batem ouale cu iaurt si ulei, le turnam peste amestecul de sfecla si faina si combinam toate ingredientele cu o spatula.. T

Prajitura cu sfecla


Portii

8

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina alba

  • 150 gr zahar alb

  • 2 lingurite praf de copt

  • 0.25 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 250 gr sfecla

  • 80 gr ghimbir confiat

  • 1 lingura coaja rasa de portocala

  • 2 buc ou

  • 60 gr iaurt grecesc

  • 125 ml ulei de floarea soarelui

  • 0.25 lingurita sare

  • 150 gr crema de branza

  • 60 gr zahar pudra

  • 2 linguri suc de ghimbir

  • 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

  • Incalzim cuptorul la 195°C. Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda de 20 cm.
  • Intr-un bol incapator, combinam faina cu zaharul alb, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugam sfecla, curatata si rasa, coaja de portocala si ghimbirul confiat.
  • Intr-un alt bol, batem ouale cu iaurt si ulei, le turnam peste amestecul de sfecla si faina si combinam toate ingredientele cu o spatula.
  • Turnam compozitia in forma de copt si coacem timp de 55-60 de minute sau pana cand trece "testul scobitorii ". Lasam sa se raceasca timp de 30 de minute inainte de a scoate prajitura din forma. O transferam pe gratarul de racire si lasam sa se raceasca in intregime.
  • Pentru glazura, batem crema de branza cu zaharul pudra si sucul de ghimbir, pana cand compozitia devine omogena.
  • Intindem glazura peste prajitura si decoram cu fasii de ciocolata alba si sfecla.

Share