Deserturi

Prajitura cu piscoturi si mure

Fara coacere, un desert senzational!

O mana de mure proaspete, cam 200 gr, se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml de apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider.. 7-8 piscoturi se taie in 2 parti egale, apoi cu un cutit bine ascutit, le mai taiem, fiecare jumatate pe lung, si cu aceste jumatati subtiate, decoram marginea formei, asezand una langa cealalta. Bucatile ramase se marunt

Prajitura cu piscoturi si mure


Portii

6

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 20 buc piscoturi

  • 200 ml frisca lichida

  • 250 ml sirop de mure

  • 300 gr mure

  • 250 gr zahar

  • 100 gr branza de vaci

  • 10 gr gelatina

  • 75 gr ciocolata alba

  • 200 ml apa

Mod de preparare

  • O mana de mure proaspete, cam 200 gr, se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml de apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider.
  • 7-8 piscoturi se taie in 2 parti egale, apoi cu un cutit bine ascutit, le mai taiem, fiecare jumatate pe lung, si cu aceste jumatati subtiate, decoram marginea formei, asezand una langa cealalta. Bucatile ramase se maruntesc cu ajutorul unui robot, apoi se amesteca cu ciocolata topita la bain-marie, impreuna cu 2 linguri de frisca. Se amesteca bine cu o lingura, apoi turnam amestecul in forma si presam usor cu dosul lingurii, pana obtinem un strat uniform si bine tasat.
  • Mixam frisca bine, apoi adaugam branzica, mixam, apoi adaugam si siropul cu mure, adaugam gelatina hidratata in 100 ml de apa rece si apoi topita la bain-marie. Turnam amestecul in forma,decoram cu un piscot, cateva mure proaspete si turnam sirop, in fir subtire, peste biscuitii care decoreaza marginea prajiturii.

Share