Deserturi

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Se dau la blender biscuitii, apoi se framanta cu untul si cu ciocolata topita. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm.. Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati in cubulete si fierti circa 30 de minute, la foc domol, cu zaharul, 400 ml de apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender. Se obtine ci

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce


Portii

8

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 250 gr biscuiti

  • 125 gr unt

  • 50 gr ciocolata alba

  • 10 buc morcov

  • 4 buc anason stelat

  • praf de scortisoara

  • 500 ml apa

  • 300 gr zahar

  • 200 ml smantana lichida

  • 200 gr branza dulce

  • 10 gr gelatina

  • 10 gr gelatina Tort Gelee

Mod de preparare

  • Se dau la blender biscuitii, apoi se framanta cu untul si cu ciocolata topita. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm.
  • Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati in cubulete si fierti circa 30 de minute, la foc domol, cu zaharul, 400 ml de apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender. Se obtine circa 400 ml de nectar de morcovi.
  • Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana, pana obtinem un amestec fin, apoi adaugam 200 ml de nectar si gelatina hidratata in 100 ml de apa rece, apoi topita la bain-marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece circa 2 ore.
  • Se prepara jeleul, amestecand gelatina tort gelee cu 200 ml de nectar, apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte deasupra cremei intarite si se mai lasa circa 30 de minute la rece, inainte de a portiona prajitura. De preferat este sa se lase la frigider de seara pana a doua zi si apoi sa se taie.

Share