Retete de prajituri

Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata

E prima data cand fac o prajitura cu morcovi si va spun cu mana pe inima ca e una din cele mai delicioase prajituri! De mult timp aveam in plan sa incerc morcovii in retetele de prajituri si acum le-a sosit randul 😀 Textura sa este pufoasa si poate fi combinata cu orice va place: gem, dulceata sau orice creme va plac….eu i-am facut o glazura de ciocolata.

Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.
Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.
Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptor la foc mi

Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pt o tava rotunda cu diam. 22cm:

  • 2 oua

  • 4 linguri de zahar tos

  • 3 linguri zahar pudra

  • 60 g unt pe care il vom topi

  • 3 linguri de ulei

  • 200 g morcovi razuiti pe razatoarea mica

  • 1 plic praf de copt

  • 160 g faina

  • 1/2 lgt de scortisoara

  • Glazura:

  • 2-3 linguri de lapte

  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

  • Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.
    Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.
    Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului.
    Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 40-45 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata. O scoatem din cuptor si o lasam la racit apoi o imbracam cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.
    Glazura: Topim 80 g ciocolata si amestecam cu laptele (se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita) iar 20 g de ciocolata o dam pe razatoare.

Share