Deserturi

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la cuptor la foc mic pana se coace(30 – 40 min.). Atentie: trebuie folosita o tava inalta deoarece la blat se mai adauga crema, un strat de biscuiti si g

Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Pentru blat: . 8 albusuri . 200 g zahar(5 6lg), . 100 g mac, . 50 g nuca de cocos . 4 linguri fainaPentru crema: . 8 galbenusuri . 4 lg faina, . 1 l lapte, . 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker . 1 pachet margarina .400 g zahar ( 10 lg), . 1 fiola vanilie ( sau 4 pliculete de zahar vanilat)Glazura: . 12 linguri zahar . 6 linguri cacao . 6 linguri apa, . 2 lingurite margarinaAlte ingrediente: Aproximativ 3 pachete de biscuiti de vanilie Picnic ( ai grija sa fie Picnic!!!)

Mod de preparare

  • Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la cuptor la foc mic pana se coace(30 – 40 min.). Atentie: trebuie folosita o tava inalta deoarece la blat se mai adauga crema, un strat de biscuiti si glazura.Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul si putina sare. Se adauga laptele, faina si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina si vanilia in crema calduta.Crema se intinde in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii. Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina. Glazura se intinde fierbinte peste biscuiti. Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi taiata si servita celor dragi.

Share