Aluaturi si foietaje

Prajitura cu mac

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.Se fac 2 foi.Se amesteca macul bine cu restul ingredientelor si apoi se adauga cele 3 albusuri batute spuma.Se aseaza in tava prima foaie, se adauga crema cu mac si apoi a doua foaie; aceasta se inteapa din loc in loc cu furculita.Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 160 g

Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Avem nevoie de:Pentru aluat-300 gm faina-170 gm margarina-2 lingurite drojdie instantanee-4 linguri de lapte( daca se foloseste drojdie obisnuita se dizolva in lapte cald)-4 linguri de zahar-1 galbenus de ouPentru umplutura cu mac-2oo gm de mac ( macinat in masina de zahar sau mixer)-400gm zahar-100gm margarina-2 galbenusuri -1 cana de faina-1 cana pesmet-300ml lapte rece-1 praf de copt stins cu zeama de lamaie- 3 albusuri batute spuma

Mod de preparare

  • Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.Se fac 2 foi.Se amesteca macul bine cu restul ingredientelor si apoi se adauga cele 3 albusuri batute spuma.Se aseaza in tava prima foaie, se adauga crema cu mac si apoi a doua foaie; aceasta se inteapa din loc in loc cu furculita.Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 160 grade timp de o ora.Se pudreaza calda.Pofta buna!

Share