Retete de prajituri

Prajitura cu gem

Daca tot am aceasta forma de silicon,zic hai s-o mai scot la treaba…..dar pentru ea,ar fi trebuit sa dublez ingredientele pentru ca este cam mare iar cand am scos-o s-a rupt; nimeni nu a observat, pentru ca nici nu s-a racit bine si era terminata.

Batem bine ouale cu zahar pana rezulta o spuma albicioasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si praful de budinca, untul moale, iar la sfarsit adaugam cate putin lapte, pana ce compozitia devine ca o smantana mai groasa. Rasturnam aluatul in tava cu hartie de copt, iar din loc in loc punem cu lingurita gem si dam tava la cuptor 30-35 minute.

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar.

Prajitura cu gem


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 plic praf de budinca de vanilie

  • 2 oua

  • 3 linguri de zahar

  • 170 g faina

  • 2 lingurite praf de copt

  • 80 g unt moale

  • gem (sa nu fie prea subtire)

  • lapte

Mod de preparare

  • Batem bine ouale cu zahar pana rezulta o spuma albicioasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si praful de budinca, untul moale, iar la sfarsit adaugam cate putin lapte, pana ce compozitia devine ca o smantana mai groasa. Rasturnam aluatul in tava cu hartie de copt, iar din loc in loc punem cu lingurita gem si dam tava la cuptor 30-35 minute.

    Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar.

Share