Deserturi

Prajitura cu gem asortat si bezea

Blat:Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus. Se tapetataza o tava (25-35) cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 10 minuteUmplutura: Gemul se amesteca cu laptele condensat.Bezeaua:O pregatim inainte de a face compozitia de blat. Batem 3 albusuri cu un praf de sare spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul, adaugam otetul si amidonul si mai mixam cca 10 min. La final adaugam nuca macinata.Dupa ce am lasat tava la cuptor cca 10 minute, o scoatem, intindem umplutura si apoi bezeaua si dam tava la cuptor cu foc mic,cca 40 minute. Scoatem tava din cuptor si cu un cutit cu lama subtire portionam prajitura doar la suprafara, usor sa nu se sfarame bezeaua, lasam sa se raceasca si apoi continuam portionarea.

Ce sa introduc ca n-am ce,asa ca scriu doar reteta

Prajitura cu gem asortat si bezea

Ingrediente

  • Blat6 galbusuri3 albusuri240 g zahar240 g faina1 praf de copt cu sofran1 pachet margarina rama maestroUmplutura150 g lapte condensat200 g gem asortat ( coacaze rosii,mure si visine)Bezea3 albusuri150 g zahar1 lingurita otet din vin1 lingurita amidon100 g nuca macinata

Mod de preparare

  • Ce sa introduc ca n-am ce,asa ca scriu doar reteta

Share