Retete de prajituri

Prajitura cu fructe

o prajiturica cremoasa si plina de fructe

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt  pana isi dubleaza volumul. Adaugam 3 linguri dulceata de caise, pudra de turmeric si zeama de la 1/2 lamaie.

Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, mixand in continuu la viteza mica a mixerului.

Renuntam la mixer, luam o li

Prajitura cu fructe


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 6 oua

  • 6 linguri de zahar

  • 1/2 plic praf de copt

  • 1 praf de sare

  • 1 varf de cutit turmeric (pentru culoare)

  • 3 linguri dulceata de caise

  • 6 linguri apa minerala

  • zeama de la jumatatede lamaie

  • 10 linguri faina proaspat cernuta

  • 4 linguri afine

  • 2 linguri de gris

Mod de preparare

  • Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

    Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt  pana isi dubleaza volumul. Adaugam 3 linguri dulceata de caise, pudra de turmeric si zeama de la 1/2 lamaie.

    Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, mixand in continuu la viteza mica a mixerului.

    Renuntam la mixer, luam o lingura de lemn si incorporam in amestecul obtinut albusurile batute si faina pana incorporam toate cantitatile.

    Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

    Presaram grisul pe toata suprafata, apoi lasam sa cada afinele peste gris si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 35-40 minute la temperatura moderata (170 grade).Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.

    Curatam fructele,le taiem cubulete marunte.

    Turnam jumatate din cantitatea de frisca lichida intr-o craticioara. Rupem ciocolata bucatele (atat cea alba cat si ciocolata cu lapte), o punem peste frisca in craticioara, dam la foc mic si amestecam pana se topeste ciocolata (trebuie sa avem grija ca lichidul sa nu atinga punctul de fierbere, eventual tragem craticioara de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata). Lasam sa se racoreasca, apoi dam la rece crema obtinuta, altfel nu se ingroasa cand o mixam.

    Hidratam gelatina in 50 ml apa rece. O unem apoi pe baie de abur pana devine lichida.

    Dupa ce s-a racit crema, o mixam la viteza mare a mixerului, adaugam gelatina lichefiata si restul de frisca, mixam in continuare pana obtinem consistenta dorita.

    Luam deoparte 6 linguri de crema pentru a adauga colorant rosu si a o folosi la decoratul prajiturelelor.

    Adaugam fructele in crema ramasa si o punem peste blatul lasat la racit in tava. Nivelam crema pe toata suprafata si dam tava la rece pentru 1 ora, cel putin.

    Dupa ces-a racit prajitura, o scoatem de la frigider, ii taiem marginile, o portionam dupa preferinta si aasezam bucatelele pe hartiute de prajituri.

    Se adauga colorant rosu in crema data deoparte, decoram prajiturelele cu aceasta crema dupa inspiratie,apoi presaram inimioare albe si roz.

    Pofta buna!

     

     

Share