Deserturi

Prajitura cu frisca, ciocolata si alune

Blat : Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins, cca. 20-25 min. la foc mic. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ). Procedam lafel cu al doilea blat.Crema : Batem frisca, apoi adaugam cacaoa, ciocolata mejaj topita, 100 ml. lapte si un plic cu gelatina inmuiata in putina apa si topita 10 secunde la microunde ( sau un minut pe aragaz, pana incepe sa dea in clocot). Amestecam totul cu 100 g alune prajite si macinate. Asamblare: Intre cele doua blaturi insiropate intindem crema, iar pe blatul superior turnam, calda, glazura de ciocolata obtinuta prin amestecarea a 300 g. ciocolata mejaj topita cu 50 ml. frisca lichida. Eu am vrut sa fac un decor gen panza paianjen cu ciocolata alba, dar nu mi-a iesit si am intins toata ciocolata alba peste cea neagra…. Motzurile de frisca le-am facut cu punga si mi-au iesit tare urate…. 🙁 Un lucru e cert : a fost delicioasaaaaaa!!!!!!!!!!!!! P.S. Nu priviti decorul, priviti doar sectiunea =))

Din categoria : rateuri la ornat – episodul 3 Nu scriu aici cu ce a zis Costel ca seamana, ca nu mi se aproba reteta =)))

Prajitura cu frisca, ciocolata si alune

Ingrediente

  • Blat: ( cantitatile sunt pentru un singur blat, dar vom face doua blaturi, deci pregatiti cantitati duble )5 oua5 linguri zahar3 linguri faina2 linguri cacao1 plic praf de coptun praf de sareCrema :300 ml. frisca lichidadoua linguri cacao100 ml lapte200 g ciocolata menaj 100 g alune prajite si macinateun plic cu gelatinaSirop caramel :6 linguri cu zahar500 ml apa1 fiola esenta de romGlazura de ciocolata:300 g ciocolata menaj50 ml. frisca lichida

Mod de preparare

  • Din categoria : rateuri la ornat – episodul 3 Nu scriu aici cu ce a zis Costel ca seamana, ca nu mi se aproba reteta =)))

Share