Dulciuri

Prajitura cu foi si ciocolata

Mod de pregatire:  Foi :   Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz. 

Crema: Z

Prajitura cu foi si ciocolata


Portii

30

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Foi: 150 g unt,

  • 150 smantana 20% grasime,

  • 100 g zahar,

  • 2 oua, un plic praf de copt,

  • un praf de sare,

  • o lingura suc de lamaie, 550-600 g faina

  • Crema: 800 ml lapte

  • 4 oua

  • 200-220 g zahar

  • 200 g unt

  • 100 g cicolata amaruie

  • 50 g ciocolata cu lapte

  • 50 g cacao

  • esenta de rom

  • 5 linguri amidon

Mod de preparare

  • Mod de pregatire:  Foi :   Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz. 

    Crema: Zaharul impreuna cu ouale se mixeaza pana obtinem  o crema. Adaugam amidonul , cacaua, un praf de sare si pe urma laptele putin cate putin. Omogenizam.  Punem compozitia pe foc si amestecam cand si cand pentru a nu se lipi. Adaugam ciocolata rupta in bucati, esenta de rom. Cand este gata crema o dam la o parte de pe foc si adaugam untul.  Amestecam pana ce crema incorporeaza tot untul. Aceasta crema ajunge sa umplem foille de mai sus, mai putin ultima foaie (partea de sus).

    Glazura. Ciocolata se pune la topit cu frisca lichida. Cand este gata se da la rece. Cat este putin calda se intinde uniform peste prajitura. dam prajitura la rece. Ornam cu bombonici de ciocolata. 

    De preferat este ca prajitura sa fie finalizata cu o zi inainte de servire, foile avand timp sa ,, traga". 

     

Share