Deserturi

Prajitura cu foi si ciocolata

Foia de cocos-albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa.Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula,Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul incalzit si coacem cca 18 min pana se rumeneste putin deasupra.Lasam sa se raceasca foarte bine in tava.Foile-Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana ce se dizolva zaharul,pana devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile amestecate cu untul topit si racit,amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari unsoare,Tapetam dosul tavi cu hartie de copt si adaugam cu o lingura mare compozitie in mijloc si nivelam cu lama unui cutit,astfel incat sa acopere toata suprafata dosului de tava.Dam tava la cuptorul incalzit sa se coace cca 10 min(sa se rumeasca putin)Se rastoarna foaie pe o alta foaie si repetam operatiunea pana ce se termina compozitia.(Mie mi-au iesit 7 foi)Crema-intr-un vas se adaugam galbenusurile,zaharul si se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani.Lasam sa se racesca,In alt vas se topeste ciocolata pe baie de abur si adaugam untul moale treptat,esenta de rom si amestecam energic,pana ce se omogenizeaza,Adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam bine.Ansamblare-in tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara.asezam prima foaie de cocos,crema de ciocolata-foie-crema si repetam, (eu am folosit doar 3 foi)Dam tava la rece cateva orePentru decor-am topit ciocolata cu untul,turnam calduta peste ultima foaie si cu un cutit nivelam,presam nuca de cocos si dam la rece.

Nicio zi fara ciocolata

Prajitura cu foi si ciocolata

Ingrediente

  • Foaie de cocos 3 albusuri 1 praf de sare 120 g zahar 150 g nuca de cocos Foile 150 g zahar pudra 150 g faina 80 g unt 8 oua Crema 300 g ciocolata 200 g unt 200 g zahar pudra esenta d erom 5 galbenusuri esenta de rom Decor 200 g ciocolta 100 g unt nuca de cocos

Mod de preparare

  • Nicio zi fara ciocolata

Share