Bucataria orientala

Prajitura cu faina de migdale si crema de martipan

Savarina in varianta orientala.

Combinam faina cu zaharul pudra, faina de migdale, cardamonul, ghimbirul si scortisoara.. Batem albusurile spuma si le incorporam in amestecul de faina, impreuna cu untul topit. Omogenizam ingredientele.. Turnam compozitia in 6 forme de guguluf.. Incalzim cuptorul la 185°C si coacem timp de 20-25 de minute.. Pregatim siropul de zahar. Combinam apa cu zaharul alb si fierbem timp de un minut. Luam

Prajitura cu faina de migdale si crema de martipan


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 150 gr faina

  • 80 gr faina de migdale

  • 100 gr unt

  • 150 gr zahar pudra

  • 0.5 lingurita ghimbir macinat

  • 0.5 lingurita scortisoara macinata

  • 0.5 lingurita cardamon macinat

  • 190 gr albus de ou

  • 220 gr apa

  • 200 gr zahar alb

  • 2 linguri apa de flori de portocal

  • 30 gr martipan

  • 30 ml lapte

  • 120 ml smantana grasa de frisca

  • 18 buc zmeura

Mod de preparare

  • Combinam faina cu zaharul pudra, faina de migdale, cardamonul, ghimbirul si scortisoara.
  • Batem albusurile spuma si le incorporam in amestecul de faina, impreuna cu untul topit. Omogenizam ingredientele.
  • Turnam compozitia in 6 forme de guguluf.
  • Incalzim cuptorul la 185°C si coacem timp de 20-25 de minute.
  • Pregatim siropul de zahar. Combinam apa cu zaharul alb si fierbem timp de un minut. Luam de pe foc si adaugam apa de flori de portocal.
  • Pregatim crema de martipan. Amestecam martipanul cu laptele si frisca, pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Scoatem prajiturile din forma si le insiropam.
  • Ornam cu crema de martipan si zmeura.

Share