Deserturi

Prajitura cu crema de budinca

Pentru aceasta reteta, avem nevoie de cateva produse pe care le gasim in bucataria oricarei gospodine. Asadar, e momentul sa cautam prin camara si sa dam startul.

Punem ouale si sarea in bolul mixerului si le lasam la mixat la viteza mica aproximativ un minut, dupa care adaugam 10 linguri de zahar si mixam pana totul devine o crema omogena si lucioasa. Apoi adaugam si uleiul, impreuna cu esenta de vanilie.. Separat, pregatim ingredientele uscate, si anume faina, praful de copt si cacaua, pe care le amestecam intr-un bol (este recomandat sa trecem prin sita

Prajitura cu crema de budinca


Portii

12

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 5 buc ou

  • 10 linguri faina

  • 10 linguri ulei

  • 1 praf de sare

  • 8 gr praf de copt

  • 3 linguri cacao

  • 40 gr praf de budinca

  • 500 ml lapte

  • 50 ml frisca

  • 1 picatura esenta de vanilie

  • dupa gust fructe

  • 15 linguri zahar

  • 5 ml esenta de rom

  • 50 ml apa

Mod de preparare

  • Punem ouale si sarea in bolul mixerului si le lasam la mixat la viteza mica aproximativ un minut, dupa care adaugam 10 linguri de zahar si mixam pana totul devine o crema omogena si lucioasa. Apoi adaugam si uleiul, impreuna cu esenta de vanilie.
  • Separat, pregatim ingredientele uscate, si anume faina, praful de copt si cacaua, pe care le amestecam intr-un bol (este recomandat sa trecem prin sita aceste ingrediente).
  • Adaugam ingredientele uscate peste compozitia pe care am pregatit-o la pasul 1 si amestecam 3 minute la viteza medie si inca 3 minute la viteza mare.
  • Preincalzim cuptorul la 200°C si pregatim tava, in care adaugam hartie de copt si foarte putin ulei. Punem compozitia in tava si o dam la cuptor, la 180°C, pentru 30 de minute.
  • In timpul in care se coace blatul, pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit un plic cu cantitatea de 40 gr, la care am adaugat 500 ml de lapte) si batem frisca, pana obtinem o spuma tare. Ne asiguram ca le racim foarte bine si dupa, le amestecam folosind mixerul timp de 4 minute la viteza maxima.
  • Cand blatul este gata, il scoatem din cuptor (nu imediat, pentru a evita "caderea" lui) si dupa racire il taiem in doua.
  • Pregatim un sirop din 50 ml de apa, 5 linguri de zahar si putina esenta de rom, pentru a insiropa blatul. Taiem blatul si adaugam crema intre cele doua straturi, apoi deasupra, si ornam cu fructe la alegere (eu am folosit capsune si am adaugat si putina nuca).
  • Se da la frigider pentru 3 ore, dupa care poate fi portionata si servita.

Share