Deserturi

Prajitura cu cirese

Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi punem si faina si amestecam bine pentru omogenizare.Albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, se incorporeaza la urma, amestecand cu o lingura, de sus in jos.Ciresele au fost spalate si li s-au scos sambur

Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • 6 oua 350 gr zahar tos 350 gr faina 9 linguri apa 1 esenta vanilie vreo 500 gr cirese rosii… fara samburi

Mod de preparare

  • Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi punem si faina si amestecam bine pentru omogenizare.Albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, se incorporeaza la urma, amestecand cu o lingura, de sus in jos.Ciresele au fost spalate si li s-au scos samburii. Intr-o tava bine tapetata cu unt si faina se toarna amestecul, iar deasupra se pun ciresele.Dam la foc moderat 45-50 min, in cuptorul bine incins. Pudram cu zahar pudra cand scoatem din cuptor si o servim cand se raceste… daca este rabdare.. daca nu….

Share