Deserturi

Prajitura cu cirese

Punem untul tinut in prealabil la temperatura camerei, in bolul mixeru-lui, adaugam zaharul si mixam 3-5 dupa care adaugam ouale si mixam in continuare, tot acum adaugam coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. Separat intr-un bol punem faina, praful de copt si cel de sare si amestecam bine ingredientele.Incepem si adaugam alternativ, in bolul mixeru-lui, cate doua trei linguri din amestecul

Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • 800 g cirese proaspete fara samburi570 g faina300 g unt375 lapte batut5 oua300 g zahar20 g praf de copt1 lamaie (coaja rasa + zeama)un praf de sare1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

  • Punem untul tinut in prealabil la temperatura camerei, in bolul mixeru-lui, adaugam zaharul si mixam 3-5 dupa care adaugam ouale si mixam in continuare, tot acum adaugam coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. Separat intr-un bol punem faina, praful de copt si cel de sare si amestecam bine ingredientele.Incepem si adaugam alternativ, in bolul mixeru-lui, cate doua trei linguri din amestecul de faina, cate putin lapte batut, pana incorporam toate ingredientele si la final adaugam zeama de lamaie, mai mixam putin si compozitia de prajitura este gata.Turnam totul intr-o tava 35/25 cm, nivelam cu o spatula si adaugam ciresele frumos in straturi, fara sa le apasam prea tare in aluat.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si coacem 40 la temp. 170*Dupa ce s-a copt, se lasa la racit complet, se pudreaza cu zahar farin si se taie dupa preferinta, apoi se mananca cu pofta :lol:Sa va fie de bine !

Share