Deserturi

Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

1. Incalzeste aragazul la 170 C.2. Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute)3. Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina.4. Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara (de tarta) cu diametru de cam 23 cm.5. Coace 50- 55 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.6. Lasa sa se raceasca 30 min si toarna toppingul de car

Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru prajitura 2 oua mari 110 g faina 100 g zahar brun 100 g zahar tos 110 g unt moale 70 g ciocolata amaruie 55%, taiata bucati foarte mici 50 g alune de padure, tocate Ingrediente pentru toppingul de caramel 5 linguri de zahar 50 g apa fiarta 1 lingurita amidon de porumb 1 lingurita unt o mana de alune de padure Visine, pentru servit.

Mod de preparare

  • 1. Incalzeste aragazul la 170 C.2. Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute)3. Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina.4. Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara (de tarta) cu diametru de cam 23 cm.5. Coace 50- 55 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.6. Lasa sa se raceasca 30 min si toarna toppingul de caramel.7. Ca sa prepari toppingul te caramel, amesteca amidonul cu 2 linguri de apa. Pune restul sa se fiarba. In timpul asta caramelizeaza zaharul. Pune=l intr-o craticioara cu fundul mai gros, pe foc mediu. Cand incepe sa se caramelizeze pe margini, amesteca usor, aducand zaharul netopit poeste cel topit. In final zaharul trebuie sa aibe o culoare de chihlimbar. Ia cratita de pe foc si CU MARE ATENTIE toarna apa. Ai grija ca se fac aburi FIERBINTI. Pune din nou pe foc, pana ce tot zaharul se dizolva. Adauga untul si amidonul. Amesteca bine si gateste pana ce toppingul arata ca o miere . Adauga alunele si amesteca. Lasa sa se raceasca putin si toarna peste prajitura.Serveste cu garnitura de visine, pentru ca e cam dulce.sursa

Share