Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Un fel de Bounty, dar am ales un alt blat . Mie nu imi place nuca de cocos , dar fetitei mele i-a placut mult aceasta prajitura.

Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.

Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Adaugam si albusurile spuma peste galbenusuri si la final faina amestecata cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins pen

Prajitura cu ciocolata si cocos


Portii

25

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 6 oua

  • 150 gr zahar

  • 150 gr faina

  • 200 gr ciocolata neagra

  • 100 gr unt

  • 1/2 plic praf de copt

  • 300 ml lapte

  • 80 gr zahar

  • 50 gr gris

  • 100 gr cocos

  • 80 gr unt

  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

  • Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.

    Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Adaugam si albusurile spuma peste galbenusuri si la final faina amestecata cu praful de copt.

    Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute. Facem si testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

    Pentru crema amestecam intr-un vas zaharul cu grisul si adaugam treptat laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si cand incepe sa se ingroase, adaugam si cele 80 g de unt si nuca de cocos. Lasam sa mai dea cateva clocote amestecand continuu.

    Peste blatul rece, punem crema calduta. Peste crema distribuim o ciocolata cu lapte topita cu cateva linguri de lapte sau frisca lichida sau smantana pentru frisca.

     

Share