Party

Prajitura cu ciocolata si branza Ricotta

Un desert delicat si gustos.

Tapetam cu hartie de copt marginile a 8 inele de patiserie si le asezam pe o tava cu hartie de copt.. Rumenim alunele intr-o tigaie. Le lasam sa se raceasca si le procesam in robot, impreuna cu faina, pana cand obtinem consistenta unui pesmet. Transferam amestecul de alune si faina intr-un bol.. Rupem ciocolata neagra in bucati mai mici, o maruntim in robot si o adaugam peste amestecul de faina si

Prajitura cu ciocolata si branza Ricotta


Portii

8

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 50 gr faina

  • 250 gr alune de padure blansate

  • 160 gr ciocolata neagra

  • 220 gr unt

  • 200 gr zahar alb

  • 6 buc ou

  • 200 gr branza Ricotta

  • 200 gr crema de branza

  • 0.25 lingurita sare

  • 0.25 lingurita esenta de vanilie

  • 100 gr glazura de ciocolata

  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

  • Tapetam cu hartie de copt marginile a 8 inele de patiserie si le asezam pe o tava cu hartie de copt.
  • Rumenim alunele intr-o tigaie. Le lasam sa se raceasca si le procesam in robot, impreuna cu faina, pana cand obtinem consistenta unui pesmet. Transferam amestecul de alune si faina intr-un bol.
  • Rupem ciocolata neagra in bucati mai mici, o maruntim in robot si o adaugam peste amestecul de faina si alune.
  • Separam ouale. In bolul mixerului, batem spuma untul la temperatura camerei cu zaharul alb, aproximativ 3 minute. Adaugam pe rand galbenusurile. Incorporam amestecul de faina, alune si ciocolata.
  • Procesam in robotul de bucatarie branza Ricotta, crema de branza, sarea si esenta de vanilie, pana cand obtinem o compozitie cremoasa si o incorporam in amestecul de la pasul 4.
  • Batem spuma albusurile si le incorporam in 3 transe.
  • Incingem cuptorul la 190°C. Turnam compozitia in inelele de patiserie si le coacem timp de 20 de minute.
  • Lasam sa se raceasca, apoi le scoatem din inele. Pudram cu zahar si punem glazura de ciocolata pe jumatate de prajitura.

Share