Deserturi

Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate HackworthySe pregateste o forma de copt ungand cu unt si pudrand forma cu faina.Se fierbe conopida si se transforma in piure in blender.Se bat intr-un vas separat iaurtul, uleiul si zaharul. Se adauga pe rand cate un ou si se omogenizeaza bine inainte de a adauga si al doilea. Se adauga conopida piure si zaharul vanilat.Intr-un vas separat

Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Ingrediente

  • conopida fiarta (75 gr);iaurt grecesc 10% (100 gr);ulei vegetal (100 ml);zahar brun (175 gr);oua (2 buc); faina (250 g.);cacao (75 gr);praf de copt (2 lingurite);scortisoara (2 lingurite),zahar vanilat BIO (un plic);sare (1/4 lingurita); lapte batut (180 ml);pentru glazura:mascarpone (100 gr),zeama de lime (1 lingurita);coaja de lime (1 lingurita),miere (2 lingurite)

Mod de preparare

  • Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate HackworthySe pregateste o forma de copt ungand cu unt si pudrand forma cu faina.Se fierbe conopida si se transforma in piure in blender.Se bat intr-un vas separat iaurtul, uleiul si zaharul. Se adauga pe rand cate un ou si se omogenizeaza bine inainte de a adauga si al doilea. Se adauga conopida piure si zaharul vanilat.Intr-un vas separat se amesteca faina, cacao, scortisoara, praf de copt, sare. Se omogenizeaza cat mai bine.Peste amestecul de oua si conopida se adauga 1/2 din cantitatea de faina si 1/2 din laptele batut. Se omogenizeaza bine apoi se adauga si restul de faina si lapte batut si se omogenizeaza.Se toarna in vasul de copt amestecul si baga pentru 35-40 de min in cuptorul incins la 175 C.Glazura se prepara amestecand bine zaharul cu mascarpone, zeama de lime si coaja rasa. Daca amestecul este prea gros se adauga 1-2 linguri de smatana.Din pacate pozele nu sunt partea mea forte si ca urmare nu arata profi. Sper sa ma scuzati pentur asta si totusi sa incercati reteta.

Share